banner198

Çankırı Sumitomo Lastik Fabrikasında işçi kıyımı!

Çankırı'da Sumitomo Rubber AKO Lastik fabrikasında Lastik-İş Sendikasına üye 17 işçi işten atıldı.

Çankırı Sumitomo Lastik Fabrikasında  işçi kıyımı!
banner145
Çankırı'da Sumitomo Rubber AKO Lastik fabrikasında Lastik-İş Sendikasına üye 17 işçi işten atıldı.


Japon Sumitomo Rubber Industries ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik A.Ş Türk- Japon ortaklığında 516 milyon dolarlık yatırımla kurulan Sumitomo Rubber AKO Lastik fabrikasında işten çıkartma şoku yaşanıyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ekim 2015 tarihinde bizzat katılarak resmi törenle açtığı lastik fabrikasının kuruluş aşamasında ilk işe alınan Lastik -İş Sendikası Üyesi çalışanlardan 17'si işten çıkartıldı.

 İşçiler konuştu: Gerekirse Ankara'ya yürürüz!-TIKLA OKU-


Tüney Yakınkent OSB’de  kurulu bulunan lastik fabrikasında aralarında vardiya amirleri, operatör bakım teknisyeninin bulunduğu 17 vasıflı çalışan işten çıkartıldı. Tayland'a eğitime katılan çekirdek kadroda yer alan  eğitimci pozisyonundaki işçilerin iş akitlerinin fabrika yönetimi tarafından 4857 sayılı İş Kanunun 25/II. maddesi uyarınca fesih edildiği öğrenildi.




İşten çıkartılmalarına tepki gösteren işçiler, Tayland'a eğitime katılan ekipten olduklarını belirterek işverenin üretimi düşürdükleri bahanesi ile kendilerini haksız yere işten attıklarını söyledi. İşçiler, asıl işten çıkartılma gerekçelerinin sendikal faaliyetlerde bulunmak olduğunu bildiklerini  ifade ederek kış ortasında kapıya konulduklarını belirttiler.


 
İşçiler konuştu: Gerekirse Ankara'ya yürürüz!-TIKLA OKU-



Sumitomo Rubber Industries Onursal Başkanı Pitfuji Mino'nun "Bundan sonra hiç bir işçi işten çıkartılmayacak" sözü vermesine rağmen işten çıkarılmalarına tepki gösteren işçiler yasal haklarını arayacaklarını söyledi.

 

Sumitomo Lastik Fabrikasında çalışan işçilerin yaklaşık 210’u Lastik-İş Sendikası’na üye oldu. Fabrika yönetimi sendikaya üye olan 4 işçinin iş akdini feshedince,  fabrikada çalışan yaklaşık 300 işçi, 21 Nisan 2015 günü mesainin başlamasına rağmen iş başı yapmamıştı. 

 İşçiler konuştu: Gerekirse Ankara'ya yürürüz!-TIKLA OKU-

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 01:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaren
Yaren - 8 yıl Önce

Cankiri milletvekili milletin oyunu alip insanlari sonrada kendi makamindan iscileri sendikadan cikin diye aratiyor.peki bir vekil once memleketinin evlatlarini yarenlerini nasil olurda isten cikartilip bu kis gununde iscilerin issiz ekmeksiz kalmasina gonlu razi oluyor birde danismani araciligiyla insanlarin ailelerini arayip rahatsiz ediyor.yazik degilmi bu insanlara yarin oburgun oy istemeye gelir ozaman halk cevabinida vermesini de bilir.

...
... - 8 yıl Önce

2000 kişinin istihdam edildiği bir sanayi kuruluşunda çıkarılan 17 işçinin haberini yapan çankırı postasını kınıyorum. 2 haber yaparak bu büyük yatırımı mı lekelemeye çalışacaksınız. önce bir çivi çakın çivi...

Selcuk erdem
Selcuk erdem - 8 yıl Önce

Japon porno mudurlerime gavur diyen hatta gavur demeyi bile beceremeyen cahil japon olsun olmasin gavur ne yaaa ben calisanim orada kimse salla basini al maasini yapmiyor -21 derecede senin gavur dedigin adamda calisti o atilan cocuklarda calisti... Daha sonra gelenler hic bir zorluk gormedi hazira geldiler bilmeden konusma ...

...
... - 8 yıl Önce

Çıkartılan insanları bizat ben tanıyorum bilmeden konuşma arkadaşım gerçekten kalifiyeli düzgün kişiler koşuşturan kişilerdi.

....
.... - 8 yıl Önce

Sen burda onlarin calismasini gordunmude konusuyon 8 saatte gelde sen cikart cikartabiliyosan 330 lastiqi

sumitomo iscisi
sumitomo iscisi - 8 yıl Önce

kafana gore yorum yapma... cikartilan isciler fabrikanin kalbi olan insanlar butun iscileri onlar yetistirdi fabrikayi uretime onlar gecirdir. sizin gibi zihniyetler oldugu muddetce o fabrikada kolelikten baska bisey olmaz.

sumitomo çalışanı
sumitomo çalışanı - 8 yıl Önce

Elin gavuruna amir olsa gorcem ben seni salla maaşı kim kime veriyoo demekki sen o şekilde alıyorsunn maaşını işallah senide bu şekilde işden atarlarr

Yaren
Yaren - 8 yıl Önce

Sendikayi fabrikaya getiren ilk olarak fabrikadir.iscilerde isveren tarafli bir sendika istemiyor onlarda anayasal haklarini kullanarak sendikalarini secmislerdir.fabrika kendisine 1200 tl kole ariyor.bu arkadaslar kolelik sistemine karsi ciktiklari icin issiz kaldilar


SIRADAKİ HABER