banner198

Çankırılılara limanınıza sahip çıkın çağrısı!

Liman ihalesinin mevcut hali ile satılacak olmasına tepki gösteren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri “Avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum” dedi.

Çankırılılara limanınıza sahip çıkın çağrısı!
banner145

Çankırı'nın denize açılan kapısı olan İnebolu limanı, 2016 yılı sonundan Ilgaz dağı tünelinin tamamlanması ile birlikte Çankırı'nın deniz ticaretinde  önemli bir ivme yakalayabilmesinin önemli bir adımını teşkil ediyor.

 

Ankara, Çankırı ve Kastamonu bölgelerinde, organize sanayi sitelerinde faaliyet gösteren ve  ihracat yapan firmaların ülke dışına açılmasında en kolay ve yakın yol olan İnebolu Limanının 27 kasım da 2. İhalesi
yapılacak.


 
Liman ihalesinin mevcut hali ile satılacak olmasına tepki gösteren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri “Avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum” dedi.


Çankırı ve Kastamonu'nun sanayi ihracatı ve gelişimini  yakından ilgilendiren İnebolu limanın satışı 2.defa  ihaleye çıkıyor. İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri, Liman kapasitesinin artırımı için söz verilmesine rağmen şartname maddesine halen kapasite artırımı eklenmediğini belirterek Çankırı ve Kastamonu milletvekilleri başta olmak üzere, limana ihtiyaç duyacak bütün kesimleri limana sahip çıkmaya davet etti.

 

 

Şakir İşeri, 27 Kasım da yapılacak İnebolu Limanı ihalesi şartnamesine, limanın 5 milyon ton kapasiteye çıkarılması ile balıkçı barınağının projeye katılması ve bu şartların ihaleyi alacak kişiye günlü ve şartlı olarak verilmesi yönünde ibare konulmamasına tepki gösterdi.

 

İşeri, "Milletvekillerine, Kastamonu ve Çankırı Valilerine, limana ihtiyaç duyacak, ihracat yapacak iş adamlarına; avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum, artık şu limana sahip çıkalım, yoksa mevcut hali ile satılacak. Bu şekliyle ihaleyi alacak olan, limana hiçbir şey yapmayacak. Limanın kapasitesinin küçük olduğunu geçtiğimiz günlerde limana sığmayan hamsi teknelerinde gördük. Bir çok tekne limana giremediği gibi onlar varken limana gemi de giremedi" dedi. 

 

 

Kapasite Artırımı Şartı Süresi  Şartnameye Konulmalı

1 Kasım seçimleri öncesi bir çok kurumun, siyasetçinin ve milletvekili adaylarının gündeminde olup, 9 Ekim 2015 te yapılıp iptal edilen ihaledeki şartnamede, kapasitenin attırılması ile ilgili şartların bulunmaması İnebolu halkının, Kastamonulu iş adamlarının tepkisini almıştı. 27 Kasım 2015 de yapılacak olan ihale şartnamesine, daha önce milletvekillerince sözü verilen limanın 5 milyon ton kapasiteye çıkarılacağı vaadinde, icraata geçilmesi gerektiğini belirten Şakir İşeri,  " Kastamonu ve Çankırı milletvekillerinin, Valilerin, bölgemizdeki ticaret ve sanayi odalarının, ihracat yapacak iş adamlarının devreye girmelerinin şart olduğunu  ve ihaleden önce  harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Balıkçı Barınağı Kesinlikle Yapılmalı

Şakir İşeri Balıkçı barınağının kesinlikle yapılmasını belirterek şunları söyledi; Limanın bu halinin çok küçük olduğunu geçen hafta herkes gördü. Limana giremeyen hamsi teknelerinin faydasını esnaf gördü herkes gördü, esnaf nefes aldı. Balıkçı barınağının yapılmasının şart olduğunu herkes anladı.

 

Şartnameye kapasite artırımı şartı süresi konulmadan yapılacak olan satışta, ihaleyi alan firma buraya hiçbir yatırım yapmayacak. Tel örgü örülecek, ve yıllardır bu alandan geçimini sağlayan balıkçımız tel örgünün içine dahi geçemeyecek. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2015, 02:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER