banner198

Dolar Nelerden, Nasıl Etkilenir?

Dolar Nelerden, Nasıl Etkilenir?

Dolar Nelerden, Nasıl Etkilenir?
banner145
Dolar kuru yine oldukça hareketli ve bu hareketler de yatırımcıların karşısına önemli fırsatlar çıkarsa da bu fırsatları değerlendirmeye çalışırken tedbiri elden bırakmamak ve yaşanan gelişmelerin doları nasıl etkileyeceğine dair doğru analizi yapabilmek gerekli.Öncelikle doları etkileyen sebeplerin başında Merkez Bankaları’nın alacağıkararlar, siyasi & jeopolitik gelişmeler ve açıklanan ekonomik veriler geliyor.


Örneğin Fed’in faiz artıracağı beklentileri  ve ABD’den açıklanan verilerin beklentilerden iyi gelmesi USD için pozitif olacağından bu durumun da Dolar/TL’de yükselişleri tetikleme ihtimalini artırdığını söyleyebiliriz.


Aynı zamanda yurt içinde yaşanan siyasi belirsizlikler ve artan jeopolitik riskler de Türk Lirası’na negatif yansıdığı için Dolar/TL’de yükselişlere sebebiyet verebiliyor. Tam tersi senaryolarda ise yani ABD verilerinin hayal kırıklığı yaratması veya Fed’in faiz artırma ihtimallerinin azalması da Dolar kurundaki düşüşü etkileyen sebepler olarak karşımıza çıkıyor.


Ancak TL gibi gelişmekte olan ülke para birimleri son derece kırılgan olabileceği için USDTRY’de yurt içi ve yurt dışında yaşanan gelişmelere bağlı olarak sert hareketler yaşanabileceğini akıllardan çıkartmamak gerekiyor. Stratejimizi belirlerken yalnızca teknik seviyelere değil, temel analize de ağırlık vermek işlemleriniz açısından son derece yararlı olacaktır.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER