banner198

İşçiler konuştu: Gerekirse Ankara'ya yürürüz!

Sumitomo Rubber AKO Lastik fabrikasında işten atılan arkadaşları adına açıklama yapan vardiya amiri ve eğitmen Fatih Erturhan, "Bizleri işten atmakla fabrikanın kalbini durdurdular" dedi.

İşçiler konuştu: Gerekirse Ankara'ya yürürüz!
banner145

 Sumitomo Rubber AKO Lastik fabrikasında Lastik-İş Sendikasına üye 17 işçi işten atıldı. İşten atılan arkadaşları adına açıklama yapan vardiya amiri ve eğitmen Fatih Erturhan, "Bizleri işten atmakla  fabrikanın kalbini durdurdular" dedi.

2015 Nisan ayında sendikaya üye olmaları ile başlayan baskı sürecini işten atılan arkadaşlarının sözcü olarak seçtiği vardiya amiri ve eğitmen Fatih Erturhan Çankırı Postasına anlattı. 


Fatih Erturhan, "Bizleri işten atmakla diğer işçi arkadaşlarımıza Lastik-İş sendikasına üye olmamaları için göz dağı veriyorlar " şeklinde konuştu.


Lastik fabikasında işçi kıyımı! -TIKLA
 OKU-



İşveren tarafından İş Kanunu'nun 25/ll. maddesinde yer alan  üretimi düşürmekle suçlandıkları  gerekçesi ile iş akitlerinin fesih edildiğini aktaran Erturhan,  Biz onların yapmış olduğu ihbarlarda kesinlikle bunları kabul etmedik. Bizleri sendikal faaliyetlerden dolayı çıkarttıklarını biliyoruz.  Anayasal olarak hakkımızı kullandık fabrikanın çoğu bu hakkı kullandığı için zan altında, baskı altında. Bizleri geride kalan insanları sindiririz düşüncesi ile bu işin önderliğini yaptığımız için çıkarttılar."dedi.

 


Fabrikanın kalbini durdurdular

Arkadaşlarına defalarca sendikadan çıkın şeklinde baskı geldiğini iddia eden Erturhan, " Hastalanan arkadaşımız elinde raporu olduğu halde işe devamsızlığı bahane edilerek kendisine çıkış verildi. Tamamen Lastik-İş sendikasına bağlı olmamızdan dolayı 17 kişi toplu halde işten atılmış durumdayız. Buradaki arkadaşlar fabrikanın kurulduğu günden beri çalışan arkadaşlar. Fabrikanın en kalifiye çekirdek elemanları üretimi düşürmek gerekçesi ile işten çıkartılması tamamen bir saçmalık. Bizi işten çıkartmakla fabrikanın kalbini durdurdular. Bir formenin makineleri kullanması son derce riskli ! Üretimin bir daha eski haline gelmesi çok zor" şeklinde konuştu.


Lastik fabikasında işçi kıyımı! -TIKLA
 OKU-


İhale pazarına çıkmışız gibiyiz!

Fabrikanı Hukuk Müşaviri Baro başkanı Erkan Köroğlu aracılığı ile kendilerine sözleşmeyi karşılıklı fesih edelim teklifinde bulunulduğunu  söyleyen Erturhan, " Yasal yollarla olan hakkımız engellemek isteniyor.Bizlere  çeşitli miktarda paralar teklif edilerek ihale pazarına çıkmışız gibi; 'sözleşmeyi karşılıklı fesih edelim. '25/2.  maddeden atmayalım' diyorlar" açıklamasında bulundu.  


Fabrikada moraller çok bozuk!

Kedilerinin işten çıkartılması sonrası  işçi arkadaşlarının  vedalaşırken göz yaşlarını tutamadığını aktaran Erturhan, " Yurt dışında eğitim görüp fabrikada onları yetiştiren bizleriz. Arkadaşlarımızın moralleri çok bozuk. 'Sizlere bunu yapıyorlarsa bizi haydi haydiye işten atarlar. Bizimde hiç bir güvencemiz yok' diyorlar. İşçilerin şu anda iş verene karşı itimatları kalmadı." ifadelerine yer verdi.




Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım

Büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını anlatan işçilerden Soner Geçit  verilen sözler üzerine 9 yıldır çalıştığı Ford Otoson fabrikasından tazminatını yakarak Çankırı'ya geldiğini ancak verilen hiç bir sözün tutulmadığını söyledi.


Çoğu arkadaşının verilen sözler karşılığında şehir dışından işlerini, tazminatlarını göz ardı edip gelen insanlar olduğunu vurgulayan Geçit, "Eşi hamile olan ocukları okula giden arkadaşlarımız var. Çankırı da kiralarda çok yüksek bu insanların vebalini nasıl ödeyecekler." diye sordu?

 
Lastik fabikasında işçi kıyımı! -TIKLA OKU-


Gerekirse Ankara'ya yürürüz!

Her türlü eylem hazırlığında olduklarını anlatan işçiler, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanlık, Çalışma Bakanlığından randevu isteyerek sorunlarını ileteceklerini, girişimlerinden sonuç almazlarsa meclise kadar yürüme eylemi dahi gerçekleştirmeyi göze aldıklarını ifade ettiler. Sendikal hakların anayasa güvencesi altında olduğunun altını çizen işçiler, yasal haklarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirttiler.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 16:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
cankiri gonuldasi
cankiri gonuldasi - 8 yıl Önce

Sonuna kadar arkanizdayiz arkadaslar bir cankirili esnaf olarak gerekirse maddi manevi herturlu destege variz.bu fabrika cankirililari kolelestirmekmi istiyor hepimizin evlatlari akrabalari var orada yaziktir yaw hem sendikayi kendin getir hemde iscileri istedikleri sendikayi kendileri secti diye isten at. Wallahi bu memleketin yigidide bitmez iste size yigitler. Suan cok duygulandim kardeslerim korkmayin cankiri halki siz iscilerin hep yaninda olacak.

Yaren
Yaren - 8 yıl Önce

Arkadaslar sonuna kadar arkanizdayiz

cankiri evlatlari
cankiri evlatlari - 8 yıl Önce

Bu duzene dur demisler ama isten cikarmislar buranin evlatları koleliyi sevmiyorlar haklarini ariyorlar helal Olsun arkanizdayiz

!!!!!!
!!!!!! - 8 yıl Önce

Hâlâ bizlere atilmayacagimizin garantisini veriyoruz diyorlar. Ya baskan daha oncede isci atilmayacak diye soz veren sen degilmiydin. Fujimoto bey....!

kuafor009
kuafor009 - 8 yıl Önce

Bu adamlar cankirinin Evlatlari icin isinden olmus iyi dusunun 1200 tl maas nereye 4000 tl maas nereye 3 kati fark var arada unutmayin bu fark cankiridaki esnafin icinde dolanacak 3000×3000=9 trilyon para yapar hesap ortada cahil olmayin akilli olun...

Sumitomo Isci
Sumitomo Isci - 8 yıl Önce

Buradan herkese sesleniyorum biraz vicdaniniz var ise bu arkadaslara destek olun haksizliga dur deyin.

.isyankar.
.isyankar. - 8 yıl Önce

Çıkar dünyası.dayın yoksa devlet bile sahip çıkmaz.çıkan çıktığıyla kalıyor çalışanlar ise atılma korkusuyla pısıyor.her zamanki taktik ve her zaman işe yaramıştır. halbuki tek yürek tek bilek olsalar o bileği kim bükebilir.

Gerçek Çankırılı
Gerçek Çankırılı - 8 yıl Önce

i̇şini veya ücretini beğenmeyen çeker gider.... 9 yllık tazminatını bırakıp gelmeseydin. çankırı da çalışacak işçi mi yok... millet bu devirde hele de çankırı da iş diye 9 takla atarken siz neyin derdindesiniz???


SIRADAKİ HABER