banner198

Öğrenci bekleyen o ilçelere kötü haber!

Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesinde kurulun Eldivan, Çerkeş ve Ilgaz Meslek Yüksekokullarına kötü haber geldi.

Öğrenci bekleyen o ilçelere kötü haber!
banner145
Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesinde kurulun Eldivan, Çerkeş ve Ilgaz Meslek Yüksekokullarına kötü haber geldi.


2016 yılı ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na girerek bu yıl ilk defa öğrenci alımının başladığı Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çerkeş Meslek Yüksekokulu ve Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu'nun öğrencileri Çankırı merkezde eğitim görecek.


Haber Merkezimizin edindiği bilgilere göre; 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında Üniversitede yaşanan kaos ortamından bu yıl eğitim faaliyetlerine başlayacak olan Meslek Yüksekokullar da etkilendi. Yeni göreve başlayan Üniversite yönetiminin aldığı karar doğrultusunda Meslek Yüksekokullarının  2016-2017 eğitim öğretim dönemini  il merkezindeki Üniversite binalarından birinde yapılacağı öğrenildi.


İlçelerde; yerel yöneticilerin uzun zamandır alt yapı çalışmaları yaparak  ilçe ekonomisini kalkındırma girişimi hamlesi ve ilçe esnafının dört gözle beklediği öğrencilerle ilgili alınan kararın nasıl karşılık bulacağı ise merakla bekleniyor.


Bu yıl eğitime başlayacak olan bölümler ve kontenjanları ise şöyle:

Çerkeş Meslek Yüksekokulu Endüstriyel Cam ve Seramik bölümü 40 kontenjan, Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi 40,  Çocuk Gelişimi (İÖ) 40, İlk ve Acil Yardım 45 , İlk ve Acil Yardım (İÖ) 45, Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü 60 kontenjan.

 

-Kızılırmak Meslek Yüksekokulu kapanma noktasına geldi! -

Öte yandan 2009 yılında kurulan ve 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlayan Kızılırmak Meslek Yüksek Okulu faaliyetini nerede ise  durdurma n0ktasına geldi. 2016- ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer almadı. Öğrencilerin ilçedeki fiziki ve sosyal yetersizlikler nedeni ile Kızılırmak ilçesinde eğitim veren  bu programlara kazandıkları halde bir süre sonra bıraktıkları bildirildi. 

 

Okulda Bitkisel ve Hayvansal Üretim, Organik Tarım Programı -Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı -Park ve Bahçe Bitkileri -Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı bölümleri bulunuyordu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 04:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
boraerdem
boraerdem - 8 yıl Önce

çankırı ilçelerine yüksekokul kurmak,iş bilmez siyasilerin yaptığı işten başka bir şey değildir. kızılırmak merkez'de hangi olanaklar var da öğrenci ve kaliteli hocalar gelsin.dostlar alışverişte görsün..sonra ben üniversite bitirdim niye iş bulamıyorum.lan bu kafalara kim iş verir!

Kmyo
Kmyo - 8 yıl Önce

Kızılırmak ile ilgili bilgi tamamen yanlış. Okul 6 ogretim uyesi, 3 idari personel, 3 hizmet elemani ve 15 ogrencisi ile öğretimine KIZILIRMAK ilcemizde devam ediyor. Bilginize. Saygılar.

Ahmet
Ahmet - 8 yıl Önce

hocam öyle ise bu yıl neden tercih kataloğuna girmedi. kızılırmak'a giden arkadaşlarımızdan ilçeyi görünce okulu okumaktan vazgeçenler var. ilçe bu konuda yetersiz

SIRADAKİ HABER