banner198

Çerkeş'te yakalanan 2 hayat kadınında AIDS şüphesi

Çerkeş'te 3 ayda 200’e yakın erkekle birlikte olduğu tahmin edilen yabancı uyruklu 2 hayat kadının resmi olmayan bilgilere göre anti HİV testi yüksek çıktı.

Çerkeş'te yakalanan 2 hayat kadınında AIDS şüphesi
banner145

Çerkeş'te 3 ayda 200’e yakın erkekle birlikte olduğu tahmin edilen yabancı uyruklu 2 hayat kadının resmi olmayan ilk bulgularına göre AIDS olduğundan şüphe ediliyor.

 

Çankırı'da, Çerkeş Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin fuhşa aracılık ve yer temini suçlarına karıştığı tespit edilen şahıslara yönelik bir eve gerçekleştirdiği baskında yakalanan yabancı uyruklu iki kadında ilk bulgura göre HIV virüsü yüksek çıktı.

 

Zührevi hastalıklara sevk edilen yabancı uyruklu kadınların yapılan sağlık kontrollerinde Hepatit B,  Hepatit C, frengi, bel soğukluğu (Gonore) olduğu tespit edildi. Kadınlarda HIV virüsü oranı yüksek çıkarken, kadınlra yapılan Elisa testi sonucunun 15 gün sonra çıkması bekleniyor.



Çerkeş  Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uzun zamandır peşinde olduğu Elif D'ye yönelik 15 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda Elif D. ve 2 yabancı uyruklu hayat kadını gözaltına alınmış, Elif D. tutuklanarak  cezaevine konulmuştu.

 

Hastalık taşıyan yabancı uyruklu kadınlar kontrol altında tutulurken, Çankırı Postasına adının yazılmasını istemeyen bir Kadın Hastalıkları Uzmanı  Doktor, kesin sonucun Elisa testi ile 15 gün içerisinde ortaya çıkacağını ancak bir kişinin AIDS bulgularının hayat boyunca tespit edilememesi gibi bir durumunda söz konusu olduğunu belirtti.   Cinsel ilişkiye giren erkeklerin hastaneye giderek sağlık kontrolünden geçmelerini şiddetle öneren Uzman doktor,  AIDS'in cinsel yolla bulaştığını ancak Hepatit B ve C virüslerinin elle temasla da bulaşabileceğini aktararak bu hastalıklarında çok tehlikeli sağlık sorunları oluşturabileceğini ifade etti. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2017, 03:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER