banner198

90 Yaşından Sonra Örgüye Başladılar

Çankırı'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı İsmail Özdemir Huzurevi'nde yaşlıların öğrenme azmi görenleri şaşırtıyor.

90 Yaşından Sonra  Örgüye Başladılar
banner145

Çankırı'da Aile ve Sosyal Politikalar  Bakanlığına bağlı İsmail Özdemir Huzurevi'nde yaşlıların öğrenme azmi görenleri şaşırtıyor.


Huzurevi Müdürlüğü yaşlıların hayata bağlılıklarını arttırmak için Boyama, Örgü, Dokuma, Bulmaca Satranç ve Mangala kursları açtı. Eğitmenleri eşliğinde düzenlenen aktivitelere büyük ilgi gösteren yaşlılar etkinlikler sayesinde hayata olan bağlılıklarının arttığını
belirttiler.



İsmail Özdemir Huzurevi Müdürü Cafer Çınar düzenledikleri aktiviteler sayesinde yaşlıların  mutlu olduklarını belirtip  fiziksel ve zihinsel etkinliklerin  özellikle Alzheimer gibi hastalıklara karşı direnç sağladığını ifade etti. 

Etkinlikler arasında örgü örmenin beynin iki tarafını da çalıştırdığını, yapılan araştırmalara göre bunun yaşlılıkta görülen unutkanlık sorununa karşı fayda sağladığını belirten Çınar, özellikle erkek yaşlıların örgü örmeyi çabuk öğrendiklerini belirti. 

Çınar "Bizim amacımız Yaşlılarımızın  yaşam kalitesini arttırmak ve onların mutlu olmalarını sağlamaktır" dedi

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2018, 01:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER