GÜNDEM

Rektör Çiftçi’nin gazeteciyi hedef alan şikayeti yargıda boşa çıktı!

Çankırı Karatekin Üniversitesine yönelik eleştirisel harbeleri yargıya taşıyarak gazetecilere karşı sözde baskı oluşturmaya çalışan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi girişimleri yargıda boşa çıktı.

Abone Ol

Çankırı Karatekin Üniversitesine yönelik eleştirisel harbeleri yargıya taşıyarak gazetecilere karşı sözde baskı oluşturmaya çalışan Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi girişimleri yargıda boşa çıktı.

Görev yaptığı 3 yıl boyunca tartışmalı kararlara imza atarak kamuoyunda haberlerle gündeme gelen Üniversite Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, yerel basın temsilcilerinin objektif eleştirisel haberlerini yargıya taşıyor.

Gazetecilerin en ufak kelimelerinden yola çıkarak hukuki baskı altına almaya çalışan Rektör Harun Çiftçi, son olarak gazeteci Mustafa Çelik’in eleştirisel haberini yargıya taşıdı.

Rektör Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı TÜBİTAK ödül töreninde Bartın Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un proje ekibiyle Cumhurbaşkanının elinden ödül alması sırasında paylaştığı fotoğrafla tepkilerin odağı olmuştu.  Çiftçi’nin törene seyirci olarak katılmasını haberinde eleştiren Gazeteci Mustafa Çelik’i şahsına hakaret edildiği gerekçesi ile mahkemeye vermişti.

Çankırı 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın 2 Mayıs 2024 tarihli 2. duruşmasında mahkeme hakimi yapılan haberin ifade özgürlüğü kapsamında olduğu belirtilerek beraat kararı verdi. Gazeteciye şikâyette bulunan Rektör Çiftçi ve avukatı her 2 duruşmaya da katılmadı.

Dünyanın her yerinde ve ülkemizde özellikle de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere makam sahibi insanlar basın tarafından en sert şekilde eleştiriliyor. Bu eleştiriler ifade özgürlüğü ve kamu yararına gazetecilik faaliyeti olarak görülüyor.  Çiftçi’nin daha gazeteciler “H” yazmadan mahkemeye koşması çok şaşırtıcı. Üstelik kamu avukatlarını devreye sokarak onları meşgul etmesi ve şikâyetçi olduğu davaya katılamayarak mahkemelerin iş yükünü artırması ise ayrı bir soru işareti. Çiftçi’nin hukuk sopasını gazetecileri baskı altına alma aracı ve yıldırma politikası olarak kullandığı iddiaları gündemdeki yerini koruyor.

Rektör Çiftçi, hangi gerekçelerle kendisini eleştirilemez buluyor? Bunun takdirini kamuoyuna dikkatine bırakıyoruz.

Rektör Çiftçi hakkında elbette teyide muhtaç birçok iddia var. Bu iddialar arasında akrabalarını akademik ve idari kadrolara ataması. Kırşehir ve Elazığ’dan çok sayıda ismi kadrolaşma yapması. Kendine yakın isimleri döner sermaye olan birimlerin yöneticisi yapması, akademisyenlere ve idari personele mobing yapılması gibi çeşitli iddialar bulunuyor.