Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin kamuoyunda ‘hülle’ diye adlandırılan enstitü sekreter atamaları gündem olmaya devam ediyor.

Çankırı Postası Haber Merkezimizin üniversite kulislerinde edindiği bilgilere göre; enstitü sekreteri atamalarına imza atmaya imtina eden Genel Sekreter V. Sadık Yılmaz ile Rektör Çiftçi’nin arası açıldı.

Rektör Çiftçi, atamaların uygun olmayacağını ifade eden Genel Sekreter V. Sadık Yılmaz’a “imza atmıyorsan o zaman bize ayak bağı olma” şeklinde ifadeler kullandığı iddia edildi.

Çocukların heyecanına Başkan Esen de ortak oldu Çocukların heyecanına Başkan Esen de ortak oldu

Bu gerilimin ardından Genel Sekreter V. Sadık Yılmaz izine ayrıldı. Genel Sekreterlik Vekâletini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Demirel üstlenirken , atamalarda da Demirel’in  imza attığı görüldü. İzin dönüşü ise Yılmaz, tenzili rütbe ile Strateji Geliştirme Daire Başkanı olarak görevlendirdi.

Nisan ayının son haftasında Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından mevcut enstitü sekreterleri boş bulunan şube müdürlüğü kadrolarına atanırken, yerlerine ise Rektör Çiftçi tarafından sınavsız olarak (hülle) üniversiteden bazı isimler atanmıştı.

Bu atamalar hem üniversite camiasında, hem kamuoyunda tartışmalar yaratmış ve eğitim sendikaları tarafından da tepki çekmişti.

Bu tartışmalar üzerine ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, yaptığı yazılı açıklamalarda atamaların kanunun kendisine tanıdığı yetki üzerine yapıldığını ve görevin hak eden kişilere verildiğini, ayrıca şube müdürlüğü ile enstitü sekreterliğinin eş değer kadrolar olduğunu belirterek yapılan hülle atamalarının kendisi için bir hak olduğunu söylemişti.

Bu atamalar yapılırken çıkan kriz ise Rektör Çiftçi geldiğinden beri Genel Sekreter V. olarak görev yapan Sadık Yılmaz’ı koltuğundan etti.

Yapılan atamalarla ilgili eğitim sendikaları da tepki gösterirken Eğitim-İş Sendikasının atamaları adli sürece taşıdığı öğrenildi.

Beklenen görevde yükselme sınavı neden yapılmıyor?

Çalışanlar ve sendikalar Rektör Çiftçi’nin uzun yıllardır beklenen görevde yükselme sınavı için söz verdiğini ama 3 yıldır bu sınavın yapılmadığını ifade ediyorlar.  Atama bekleyen kadrolara yapılan hülle atamaları ile kadroların doldurularak sınav yapılmasının önünün kapandığını ortaya koyarak tepkilerini dile getiriyorlar.

Üç yıldır görevde yükselme sınav açmayan Rektör Çiftçi’nin hangi hakkaniyet ölçü ve kriterleri gözeterek bu atamaları yaptığı bilinmiyor. Rektör Çiftçi’nin kamusal alanda kişisel kriterleri ile mi hareket ettiği merak konusu oluşturuyor.

Editör: Haber Merkezi