"Çankırı Kitap Günleri" etkinliği, Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonunda 22-27 Nisan 2025 tarihlerinde kitapseverlerle buluşacak. Onlarca yayınevi, binlerce kitap, ünlü yazarlar, imza günleri, söyleşiler ve gösterilerle dolu etkinliğin ziyaretçileri için hazırlıklar büyük bir hızla sürdürülüyor.
Çankırı Valiliği koordinesinde Çankırı Belediyesi, Türk Kızılay Çankırı Şubesi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı katkılarıyla, 11 ilçe kaymakamlığı ve belediye başkanlıklarının desteğiyle okuma sevgisine katkı sağlamak amacıyla, 7'den 70’e herkesi kitaplarla buluşturmak amaçlanıyor. Bu denli büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak olan Çankırı, onlarca sevilen yazarı da ağırlayacak. Her yaşa hitap eden yazarlar "Çankırı Kitap Günleri"nde vatandaşlarımızla buluşacak.
22 Nisan Salı günü 10.30'da düzenlenecek olan açılış töreni ile kapılarını açacak olan etkinlik, 27 Nisan’a kadar devam edecek ve her gün saat 09.00'dan 19.00'a kadar hizmet verecek.
“Tuz Diyarı'ndan Dünyaya Açılan Kapı” sloganıyla düzenlenen "Çankırı Kitap Günleri" binlerce kitapseveri bir araya getirmenin yanı sıra 23 Nisan Çarşamba günü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel etkinliklerle çocuklara unutulmaz bir bayram yaşatmayı da hedefliyor.
Çankırı’da bulunan 27.079 öğrencinin tamamına 100'er TL'lik kitap hediye çeki verilecek olması sayesinde tüm öğrencilerimiz kitap satın alabilmenin keyfini yaşayacaklar