Çankırı’da, Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası vardiya işçilerini taşıyan servis otobüsünün kaza anı, araç kamerasına yansıdı.
4 Nisan 2025 tarihinde, Çankırı-Ankara D-765 karayolu Aşağıpelitözü mevkisinde saat 00.51 sıralarında, M.G. idaresindeki 18 S 0135 plakalı servis otobüsü, yağışlı havanın etkisiyle kaygan zeminde kontrolden çıkarak şarampole yan devrildi.
Bölünmüş karayolunda tek taraflı meydana gelen kaza, araç kamerası görüntülerine yansıdı. Normal hız sınırları içinde, bilinci açık bir şekilde yoluna devam eden otobüs sürücüsünün bir anda aracın kontrolünü kaybettiği anlar kaydedildi.
Kaza sırasında, vardiya çıkışı evlerine dönmekte olan işçilerin ani bir sarsıntıyla koltuklara sıkıca tutunmaya çalıştıkları görüldü. Otobüsün ters dönerek yana devrildiği anlarda ise emniyet kemeri takmayan işçilerin koltuklarından fırlayarak sağa sola çarptıkları kameralara yansıdı. Saniyeler içinde gerçekleşen kazanın ardından, emniyet kemeri takılı olan şoför M.G., ayağıyla ön camı kırmaya çalıştı.
Meydana gelen ve ikisi ağır olmak üzere toplamda 33 kişinin yaralandığı kaza ucuz atlatıldı. Seyahatlerde sadece şoförün değil, otobüs yolcularının da emniyet kemeri takmasının ne kadar önemli olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.