Çankırı Çivitcioğlu Medresesinde bulunan Sadaka Taşında 20 bin lira toplandı.
Kökeni Selçuklu Hanedanına kadar uzanan Osmanlı döneminde daha da yaygınlaşan Sadaka Taşı geleneği, Çankırı’da halen yaşatılıyor.
17'nci yüzyıldan günümüze ulaşan Çivitcioğlu Medresesi'nde duvara oyuğuna yerleştirilen taştan çanak haznesine bırakılan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Yardımda bulunmak isteyen hayırseverler medresesinin girişinde bulunan demir kafesin arasından yardımını bırakıyor. Fakir insanları rencide etmemek için düşünülmüş bir modelde parayı verenle alan insanlar bilinmiyor.
İlk dönemimde medresede okuyan talebelerin ihtiyaçlarına destek olmak isteyenler için yapıldığı düşünülen yardım sandığı, günümüzde ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla kullanılıyor.
Medreseye gelen ziyaretçiler tarafından bırkaılan paralar her akşam görevli personel tarafından sayılarak tutanak altına alınıyor. Çankırı'da yaşayan yardımlaşma geleneğinde 2,5 ay süre içerisinde birken 20 bin lira tutarındaki para, tutanak altına alınarak TİP -1 SMA hastası Umay Ersözlü’nün ailesine teslim edildi.
Böylece, ilaç tedavisi alabilmesi için kilo almaması gereken Umay bebeğe yardım yapılmasında öncelik tanınmış oldu.