Maden Tetkik Ve Arama Genel Müdürlüğü'nden deprem riski haritası: Türkiye'nin en fazla ve en az deprem riski olan şehirleri açıklandı.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin güncel diri fay haritasını paylaştı ve ülke genelindeki deprem riski durumunu açıkladı. Yeni harita, Türkiye'nin hangi şehirlerinin en fazla ve en az deprem riski taşıdığını ortaya koydu.

En Fazla Deprem Riski Bulunan Şehirler:

Rektör Çiftçi, Üniversite hesaplarını piar sayfasına döndürdü Rektör Çiftçi, Üniversite hesaplarını piar sayfasına döndürdü

Haritaya göre, en fazla deprem riski taşıyan şehirler arasında İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt yer alıyor. Bu şehirler, aktif fay hatlarının üzerinde bulunuyor ve yüksek deprem riski taşıyor.

Tarih Boyunca Çankırı Depremleri Makale: Tarih Boyunca Çankırı Depremleri

En Az Deprem Riski Bulunan Şehirler:

Diğer taraftan, en az deprem riski taşıyan şehirler arasında Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman öne çıkıyor. Bu şehirler, daha az aktif fay hatlarına sahip ve dolayısıyla düşük deprem riski taşıyor.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı harita, deprem riskinin azaltılması ve afet öncesi hazırlıkların yapılması açısından önemli bir kaynak sağlıyor. Uzmanlar, özellikle yüksek risk taşıyan bölgelerde yapı güvenliği ve afet yönetimi konularında önlemlerin artırılması gerektiğini belirtiyor.

Editör: Tuğçe Betül Arpacı