Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Öztürk, mesajında şu sözlere yer verdi:

"Mübarek Ramazan ayının müjdecisi, Şaban ayının 15. gecesine denk gelen bu mukaddes geceye ulaştıran Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. 11 ayın sultanı, maneviyat iklimi Ramazan ayına yaklaştığımız bu günlerde Rabbimizin bizlere mükâfat olarak gönderdiği kandil gecelerimizden biri olan Berat Kandili’ni 13 Şubat perşembe gecesi milletçe idrak edeceğiz.

Yüce Mevla bizlere daima rahmet ve mağfireti ile muamele etsin! Cenab-ı Hakk; bu mübarek geceyi hepimizin affı, mağfireti, beraatı ile tüm İslam alemi ve insanlığın kurtuluşuna vesile kılsın. Allah Teâlâ bu gece için şöyle buyuruyor: “Benden af dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım! Sıkıntıya uğrayan yok mu, ona afiyet vereyim!” Bu gecede Rabbimizin buyruğuna uyarak dua ve zikri bol bol yapalım, hakkımızda hayırlı olan şeyleri o'ndan isteyelim.

Ilgaz Dağı’ndaki o tesiste telesiyej kapatıldı Ilgaz Dağı’ndaki o tesiste telesiyej kapatıldı

Bu duygu ve düşüncelerle Ilgazlı hemşehrilerimiz başta olmak üzere milletimizin ve tüm İslam Âleminin Berat Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyor, dualarımızla umutlarımızı yeşerttiğimiz, ülkemizin, birlik, dirlik ve beraberliğinin güçleneceği bu mübarek gecenin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Kaynak: Bülten