Koyunbaba Barajı Sulaması işinde adım adım sona doğru yaklaşılıyor. Proje kapsamında Yaklaşık 217 km’lik sulama hattı inşaatı tamamlandı. Şimdiye kadar 108 bin 530 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek olan projede 65 bin 090 dekar zirai alan sulamaya açıldı. Ankara ve Çankırılılara müjdeli haberi veren DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Aralıksız devam eden çalışmalarda sulama hattını tamamlayarak önemli bir aşamayı daha geride bıraktıklarını vurguladı.

217 km sulama hattı inşa edildi.

Çankırı’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 68 bin 544 oldu Çankırı’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 68 bin 544 oldu

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “  Ankara ve Çankırı’ya 2023 yılında toplamda 65.090 dekar sulama hizmeti götürülmüştür. 327 Km’lik Sulama Hattının 217 Km’lik kısmı tamamlanmış olup, Çankırı Merkez köylerine 2024 yılında 15.000 dekar zirai alanda sulama hizmeti hedeflenmektedir. Hat üzerinde 4 adet basınç kırıcı vana, 12 adet hat kapama vanası ve 600 adet hidrant, vantuz, tahliye, ayrım yapısı inşa ettik. “Çankırı ve Ankaralı hemşerilerimize hayırlı olsun “ diye konuştu.

Dev projenin % 83’lük kısmını tamamladık.

Dev projede artık son aşamaya geçtiklerini ifade eden Genel Müdür Mehmet Akif Balta, “ Proje tamamlandığında Milli Ekonomimize Yıllık 220 Milyon TL gelir sağlanacaktır. 2024 yılında 400 adet daha sanat yapısını ve 25 km sulama hattını tamamlayacağız. Hedefimiz 2024 yılı içerisinde Çankırı ve Ankara köylerine sulama suyunu akıtabilmek.” dedi

Akif Balta, “Proje tamamlandığında Koyunbaba Barajı’nın aktif su hacmi olan 210 milyon m³ suyu, 108.530 dekar tarım arazisine can suyu sağlamak için kullanmış olacağız” diye konuştu.

Ankara ve Çankırı İline sulama suyu sağlayacak projenin bölge için önemini çok iyi bildiklerini kaydeden Balta, amaçlarının projeyi hız kesmeden bir an önce tamamlayarak, Ankara İli, Kalecik İlçesi ve Çankırı İli, Merkez İlçesi tarım arazilerinin sulama suyu sıkıntısını kökünden çözmek olduğunu ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Editör: Haber Merkezi