2012 yılından bu yana bireysel ve toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefleyen Ressam ve Milli Yüzücü Yusuf Akgün, Engelsiz Empati ve Engelsiz Kariyer Programı kapsamında lise öğrencileri ile bir araya geldi.
Çankırı 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ve Nevzat Ayaz Sosyal Bilimler Lisesi bünyesinde düzenlenen etkinliklere, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Müdür Yardımcıları Arif Kırkpınar, İlker Kendir, okul yöneticileri ve öğrenciler katılım sağladı.
Öğrencilere temel, sosyal ve entelektüel kazanımlar kazandırmayı amaçlayan program kapsamında, dezavantajlı bireylerin toplumsal rolleri, empati kurma becerileri, kariyer planlaması ve bireysel gelişim konularında Ressam ve Milli Yüzücü Yusuf Akgün tarafından bilgilendirme yapıldı. İnteraktif etkinlikler ve deneyim paylaşımlarıyla katılımcıların dikkatini çeken Akgün, elde ettiği başarıların öyküsünü öğrencilerle paylaştı. 6 yaşında Iğdır’da geçirdiği kazada iki kolunu kaybeden Ressam ve Yüzücü Akgün, engelli birey olmanın başarıya engel olmadığını dile getirerek, azim ve inanç ile büyük başarılara imza atılabileceğinin altını çizdi. Etkinlikte öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Milli Yüzücü, katılımları için Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.