Çankırı Valisi M.Fırat Taşolar başkanlığında Valilik Sosyal Tesis Salonunda, “Okul Güvenliği” konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Vali Yardımcısı Aydın Börü, İl Emniyet Müdürü Aytekin Canıtez, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kd. Alb. Güney Yücedağ, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, mahalle muhtarları, okul aile birliği başkanları, il merkezinde yer alan okul ve kurumların yöneticileri katılım sağladı.

Toplantı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arif Kırkpınar tarafından gerçekleştirilen bir sunum ile başladı. Müdür Yardımcısı Kırkpınar, sunumunda 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde eğitim yuvalarında öğrencilerin asayiş ve güvenliğini sağlamak amacıyla alınan önlemleri katılımcılarla paylaştı. Sunumda, yangın söndürme ekipmanları, inşaat emlak çalışmaları gibi fiziki çalışmaların yanında, gerek öğrenciler gerekse velilere yönelik düzenlenen eğitimlerle ilgili istatistiksel bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

Mevcut güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi ve yeni stratejilerin geliştirilmesi için çeşitli önerilerin sunulduğu toplantıda, Çankırı Valisi Taşolar, okul yöneticilerinin istek ve önerilerini de dinledi. Talep ve öneriler ile ilgili olarak gerekli adımların ivedilikle atılacağını ifade eden Vali Taşolar, gerek Çankırı Belediyesi gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ortak çalışmaları ile süreçlerin yürütüleceğini aktardı.

Toplantı, okul yaya geçitleri, yasaklı madde denetimleri, okul çevresi güvenlik denetimleri gibi önemli konuların detaylandırılması ile tamamlandı.

Öğretmenlere yönelik ilk yardım güncelleme eğitimi verildi Öğretmenlere yönelik ilk yardım güncelleme eğitimi verildi

Kaynak: Milli Eğitim Müdürlüğü