Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi, radyo koleksiyonunun yanı sıra yıllar içinde derlenen sözlü tarih kayıtları, belgesel çekimleri ve ulusal arşiv taramaları gibi zengin içeriklerle dikkat çekiyor. Müzenin temel amacı, iletişim araçlarının hızlı değişimi içinde iletişimin tarihsel gelişimini insan hikayeleriyle anlatmak olarak belirlenmiştir.

Müzenin koleksiyonu, Ferit Akalın’ın radyo merakı ve Çankırı’da ilk televizyon antenlerini kurma gibi önemli deneyimlerini de içeriyor. Ayrıca, radyo sinyalleri ile uzaktan kumanda kullanarak stadyumda araç yürütme gibi yenilikçi projeleri müzede kayıt altına alınmış durumda.

Uluslararası öğrenciler Çankırı turunda Uluslararası öğrenciler Çankırı turunda

Ziyaretçiler, müzenin interaktif uygulamaları sayesinde iletişim araçlarını kullanma fırsatı buluyor. Radyo yayını yapabilme, mektup yazma, kartpostal gönderme gibi aktiviteler, müzenin doğal atölye ortamında deneyimlenebiliyor. Müze, Çankırı yerelliğini öne çıkaran arşiv kayıtları, hikayeler ve belgelerle ziyaretçilerine iletişim tarihini keşfetme imkânı sunuyor.

Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi, hem geçmişi hem de iletişim araçlarının evrimini öğrenmek isteyenler için zengin bir deneyim alanı sunuyor.

Editör: Tuğçe Betül Arpacı