ÖZEL HABER: Petrol İş SendikaÇankırı Şube Başkanı Halil İbrahim Topcu, 43 gün süren sendikal mücadelelerinin Çankırı’da diğer fabrikalarda çalışan işçilere örnek olması gerektiğini söyledi.

Çankırı Postası Genel Yayın Yönetmeni Ercan Şeker’e konuşan Halil İbrahim Topcu, önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu'nun ortasında sendikal kültür olmayan insanları grevde tuttuklarını aktaran Topcu, Çankırı’da faal şekilde 4 Organize Sanayi Bölgesi olduğunu ama sadece Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikasında yüksek oranda sendikalaşma olduğunu belirtti.

Topcu, “Benim derdim Çankırı'ya bir lokomotif olayım.  Bir çok İşveren Çankırı'nın Yarenlerini gerçekten sömürüyor. İliklerine kadar sömürüyor. Korgun Organize Sanayide de sömürüyor. Burada Yakın Kentte de sömürüyor. Şabanözü'nde yıllardır sömürüyor. Ben buradan sesleniyorum. ERNAMAŞ patronu da, müdürü de aklını başına alsın. İşçinin hakkını versin. Akü yarı ortağımız. Kesinlikle vermiyorlar haklarını” ifadesini kullandı.

Limonda yoğun hasat dönemi: Fiyatı 6-7 TL’ye kadar düştü Limonda yoğun hasat dönemi: Fiyatı 6-7 TL’ye kadar düştü

Sendikasız çalışan işçilere seslenen Topcu, “Biraz uyanın. Benim 43 günlük mücadelemde mi uyandırmıyor. Yani buradaki rakamları gördüğün zaman. ‘Neden bizde de olmasın’ diyebilmesi için uğraşıyorum. Hiçbirinde sendika yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Şabanözü’nde sendikalılaşma hareketlerine karşı işverenin hemen fabrikayı tırlar yükleyip götüreceği tehditlinde bulunduğunu belirten Topcu, “İşverenin 10 tane tırı fabrika önüne dizmesi insanları korkutabilir. ‘Görüyorsunuz arkadaşlar, dışarıda tırlar dizili, makineleri söker götürürüm.’ Bu makine sökmek ne kadar kolay. İşçiye biraz para vereceksin, hemen bir tehdit ‘bak sökerim, işten atarım.’ Biz fabrika falan kapattırmayız. Sökemez, fabrika da kapatamaz. Verecek sadece kardan zarar etmemek için direniyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Tuğçe Betül Arpacı