Tarım sektörünün geleceği ve gençlerin bu alandaki eğitimlerinde destek olmak ve Tarım Liselerinin çalışmalarını desteklemek amacıyla okul eğitim binası, mesleki ortaokul binası ve tarım alanına ait standart donanım listeleri ve standart mimari yerleşim planları ve ihtiyaç analizleri hazırlama çalıştayı düzenlendi.
Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde düzenlenen çalıştayın açılış programına Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Ercan Alpay, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Şube Müdürü Recep Aydınçakır, Okul Müdürü Ali Meydaneri ile ülke genelinden tarım liselerinde görev yapan alan şefleri, öğretmenler ve konu işle ilgili alan uzmanları katılım sağladı.
Programda bir konuşma yapan Okul Müdürü Ali Meydaneri, ülkemizde birçok özverili çalışmaların yer aldığı tarım liselerinden gelen katılımcıları ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirterek, katılımcılara çalışmalarında başarılar diledi. Şube Müdürü Recep Aydınçakır ise konuşmasında çalıştayın mesleki ve teknik eğitim noktasında büyük katkı sunacağına inandığını ifade ederek alan şefleri ve öğretmenlere teşekkürlerini aktardı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Çankırı eğitim camiası olarak büyük bir aile olduklarını ifade ederek, Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bölgesinde alanında öne çıkan iyi bir okul olduğuna işaret etti. Öztürk konuşmasında, “Okulumuz yaklaşık olarak 400 dönüm bir araziye sahip, okulun hızla gelişen bir mekanizması var. Velilerimizin de okulun eğitim ortamlarını görerek, alana ilgi duyan çocuklarına gerekli yönlendirmeleri yapacaklarına inanıyorum. Bakanlığımıza okulumuza verdiği destekleri nedeniyle şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerinde bulundu.
Daire Başkanı Ercan Alpay ise konuşmasında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline değinerek, modelin temelinde geleceğimize, örf, adet ve kültürümüze sahip çıkma düşüncesi olduğunu ifade etti. Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü olarak daimi görevlerinin, öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmelerini koşulsuz desteklemek olduğunun altını çizen Daire Başkanı, konuşmasında “Mesleki çalışmalar noktasında bu çalıştaydan çıkacak sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizim kullanacağımız yeni sistemlere entegre edilecektir.” sözlerine yer verdi. Daire Başkanı Alpay, yapılacak olan çalıştayın en güzel şekilde sonuçlanmasını temenni ettiğini belirterek, çalışmanın organize edilmesinde emeği geçen yönetici ve öğretmenlere teşekkür etti.
Çalıştay kapsamında, katılımcılar gruplara ayrılarak tarım meslek liselerinin mevcut durumu, öğrenci ihtiyaçları ve sektör talepleri üzerine Çalışmalarda bulunacaklar. Yapılan analizler sonucunda, eğitim programlarının güncellenmesi, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik destekler ve modern tarım tekniklerinin müfredata entegrasyonu gibi çeşitli ihtiyaçlar ön plana çıkacak.
Çalıştayda katılımcılar ayrıca, tarım teknolojilerinin hızla değiştiği günümüzde, öğrencilerin pratik deneyim kazanabilmesi için çiftlik uygulamaları ve staj imkanlarının artırılması gibi konular üzerine beyin fırtınası gerçekleştirecekler.